bestwifibg1
Cybereason Anti Ransomware
Shadow

Belangrijkste kenmerken van de Cybereason EDR

Traditionele beveiligingsmethoden zijn niet langer afdoende om data en applicaties binnen datacenters en op endpointsystemen te beschermen. Cyberaanvallen worden steeds geavanceerder en ze nemen in frequentie toe. Daarnaast worden onze infrastructuren steeds opener om de toegang voor eindgebruikers zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Het Cybereason Defense Platform gaat verder dan alleen waarschuwen, maar herkent, ontdekt en stopt kwaadwillende handelingen voordat ze voet aan de grond krijgen. Het resultaat: uw beveilingingsmedewerkers kunnen aanvallen binnen enkele minuten beëindigen.

Gedragsgebaseerde beveiliging

Cybereason Anti-Ransomware blokkeert preventief en geautomatiseerd geavanceerde zero-day ransomware. Dit wordt bereikt door de inzet van gedragsanalyse en machine-learning. 

Het uiteindelijke resultaat is het, in real-time, beëindigen van ransomware inclusief nooit eerder vertoonde of bestandsloze varianten.

 

Bestandsloze bescherming

Aanvallers maken vaak gebruik van geavanceerde tactieken om een omgeving te infiltreren en hun gedrag te verbergen. Bestandloos betekent dat een poging tot binnendringen, bijvoorbeeld via een kwaadaardige macro in een word document plaatsvindt, of via een html script op een webpagina. 

Fileless Protection ontdekt en blokkeert geheugengebaseerde aanvallen of andere bestandsloze technieken op basis van de activiteiten die op de systemen plaatsvinden.

Gedragsgestuurde bescherming van documenten

Cybereason detecteert macro’s en beschadigde bestanden die veelvoorkomende schuilplaatsen zijn voor ransomware.

Cybereason identificeert en stopt kwaadwillende acties die het gevolg zijn van schadelijke macro’s in de meest voorkomende zakelijke documentformaten (zoals MS Office of PDF bestanden). Ook wanneer er nog geen vingerafrduk bestaat voor deze schadelijke bestanden. 

De bedriegers bedrogen

Cybereason gebruikt honeypots en andere loktechnieken om het kwaadaardig gedag van malware uit te lokken.

Integraal onderdeel van de Cybereason oplossing is het toevoegen van kunstmatige kwetsbaarheden aan het systeem waarop de malware actief kan worden. Zo vergroten ze het aanvalsoppervlak om detectiekansen van malware te verbeteren.  Het resultaat is betrouwbare detecties met weinig false-positives.

Op vingerafdruk gebaseerde analyse

Cybereason detecteert en voorkomt bekende varianten van ransomware met behulp van statische kenmerken. Het detectievermogen wordt verrijkt met vingerafrukinformatie uit een uitbreide database. Deze cache met vingerafdrukgegevens detecteert de aanvallen zonder dat er off-platform processing nodig is.

Dit biedt duidelijke details over wat er heeft plaatsgevonden en hoe hierop moet worden gereageerd.